CHOCOLADE

08-04-2012 20:26

Mensen die regelmatig een reep chocolade eten, wegen gemiddeld minder dan mensen die dat niet doen?

Goed nieuws voor de chocolade liefhebbers. Op msn.nl stond laats een review over chocolade waar uit blijkt dat regelmatig een portie chocolade eten goed kan zijn voor de lijn. Uit een Amerikaans onderzoek onder 1.000 mensen bleek dat mensen die dagelijks chocolade aten gemiddeld 2.3 tot 3.2 kilo minder wogen. Volgens onderzoekster Beatrice Golomb komt dit mogelijk door de antioxidanten in chocolade die verantwoordelijk zouden zijn voor gemiddeld minder lichaamsgewicht. Uit eerdere onderzoeken is al naar voren gekomen dat chocolade gezond is. Zo is het eten van chocolade gelinkt aan een lagere bloeddruk, een lager cholesterolgehalte en een betere bloedspiegel. Dit zou allemaal komen door de antioxidanten, serotonine en fenylethylamine in cacao. Deze stoffen komen met name voor in pure chocolade met tenminste 70 procent cacao. Dat regelmatig chocolade eten leidt tot een gemiddeld lager gewicht, wil niet zeggen dat het ook een afslankmiddel is. Volgens de onderzoekers heeft het meer te maken met sociale status: armere mensen eten bijna geen chocolade, maar wel veel andere ongezonde dingen, waardoor ze gemiddeld meer wegen. Ook kan chocolade gebruikt worden als beloning na gewichtsverlies. Dit haalt het gemiddelde gewicht van chocolade-eters naar beneden. Omdat het onderzoek zo kleinschalig was, kon men geen duidelijke oorzaak vinden voor het verschil in gewicht. De onderzoekers adviseren daarom om chocolade alleen te gebruiken als vervanging voor iets anders en zoveel mogelijk te kiezen voor pure chocolade. 

Onderwerp: CHOCOLADE

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht