APPELFLAP RECEPT

12-04-2012 17:14

Een appelflap is een soort gebakje gemaakt van bladerdeeg, rozijnen en appel . Appelflapjes worden vaak gemaakt en gegeten op feestdagen zoals oude en nieuw.  Speciaal voor jullie heb ik mijn eigen recept hieronder gepost, dus als je zin hebt kun je lekker appelflapjes maken. Veel plezier!

 

Welke ingrediënten heb je nodig?

 

·         10 plakjes bladerdeeg, ontdooid

·         2 a 3 appels

·         50 gram blanke rozijnen, geweld in heet water

·         1 tl kaneel

·         1 a 2 el suiker (licht eraan hoe zoet je ze wilt hebben..)

·         1 losgeklopt ei

·         grove suiker om het geheel af te maken

 

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

 

·         oven

·         bakplaat

·         bakpapier

·         snijplank

·         mes

·         mengkom

·         kwastje

 

Hoe maak je de appelflapjes?

 

·         Verwarm de oven voor op 200 graden

·         Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier

·         Schil de appels en snijd ze in heel kleine blokjes

·         Doe de appelblokjes in de mengkom en meng de rozijntjes er doorheen

·         Voeg eventueel wat druppels citroensap toe om verkleuren te voorkomen

·         Meng de kaneel en de suiker er doorheen

·         Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak en leg op elk plakje een schep van het appelmengsel

·         Maak de randen een klein beetje nat met een kwastje

·         Vouw ze als een driehoek dicht en druk de randen met een lepel een beetje aan

·         Smeer met het kwastje de bovenkant in met het losgeklopt ei

·         Strooi er wat grove suiker, fijne suiker en eventueel een klein beetje kaneel overheen

·         Zet ze 15 minuten in de oven en klaar zijn die overheerlijke appelflappen!!!

·         Let tijdens het bakken op dat het niet te hard gaat (suiker brandt snel aan)

 

Eetsmakelijk !!!

 

 

 

 

Onderwerp: APPELFLAP RECEPT

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht